правен коментар

ПРАВНА ЗАБЕЛЕШКА: Заштита на личните податоци

Во согласност со член 5 од Законот 15/1999, на 13 декември, заштита на личните податоци (во понатамошниот текст "LOPD"), Шпанија Информации Ве известува дека на податоци лични информации што се предвидени со пополнување на било кој електронски формулар на нашата веб-страница, како и оние податоци што Шпанија инфо пристап како резултат на прелистување, пребарување, барање или договорен на било која услуга или производ, или која било трансакција или работа врши преку веб-сајтот spain-info.co ќе бидат собрани во датотека управувани од страна на Шпанија информации.

Можете да остварите правото на пристап, коригирање, откажување и опозицијата со обработката на лични податоци под услови и условите предвидени во LOPD, испраќање на е-пошта на contacto@spain-info.co. Неуспехот да се заврши на задолжителните полиња се појавува во било кој електронски формулар за регистрација може да резултира во Шпанија Информации во можност да ги сервисира вашето барање. Целта на собирање на лични податоци се посебно наведени во секоја од страниците каде електронска форма за регистрација.

Во принцип, на лични податоци ги доставувате ќе се користи за да ги исполни вашите барања за информации.

согласност за комуникација на личните податоци е отповикливи во секое време, тоа нема да има ретроактивно дејство. Ако заврши на вашите податоци во соодветна форма ја изрази својата подготвеност да се добијат информации преку е-мејл, исто така, се согласува со вас испраќање комерцијална комуникација по електронски пат како што се бара од страна на Здружението услуги Информации Законот и трговија д.

Во случај да се обезбеди лични податоци на трети лица, во согласност со член 5.4. LOPD, тврди дека се информирани пред таквите лица содржината на податоците кои се дадени, за потеклото од него, за постоењето и целта на датотеката на податоци, корисниците на таквите информации, можност содржани вежбање права на пристап, коригирање, откажување и опозицијата, како и информации за идентификација на Шпанија инфо, под условите утврдени во овој Договор, Шпанија инфо обврзува да се третираат како апсолутно доверливи лични податоци, со користење на истите исклучиво за посочиле цели.

Шпанија Информации Ве информира дека ги спроведува мерките за безбедност технички и организациски мерки за да се осигура безбедноста на нивните лични податоци и да се избегне неговата промена, загуба, третман и / или неовластен пристап, со оглед на состојбата технологијата, природата на податоците кои се чуваат и ризиците на кои се изложени, без разлика дали од човековата активност или физичка или природна средина. Сите во согласност со одредбите од член 9 LOPD и Кралската уредба 1720-1707 од 21 декември, одобрување на Правилникот за мерки на безбедност за автоматски датотеки кои содржат лични податоци тоа е одобрено.

Колачиња ПОЛИТИКА И ЧУВАЊЕ LOCAL

?

Пребарување на мрежата со колачиња овозможени во Вашиот прелистувач подразбира прифаќање на суштински начин на користење на нив како на политиката. Ако не ја прифати употребата на колачиња, можете да ги блокира во прелистувачот. Cookies ни овозможи да се сетам на вашите желби и ќе го признаат на последователните посети. Ова се постигнува со чување на одредени информации за вашиот компјутер. Некои од cookies кои се користат од страна на САД и од страна на други веб-сајтови.

Бизнис Работи што треба да знаете за & ldquo; колачиња & ldquo; Бизнис

- Колачиња се дел од повеќето веб-сајтови . Кога ќе пристапите до веб-сајт кој користи cookies, на интернет го прави прелистувачот веруваат во вашиот компјутер (компјутер, таблета, телефон и сл) мали датотеки со информации потребни за работа на интернет. Овие датотеки (кои се вистинските колачиња) се дел од технологијата се потребни за правилно функционирање на веб-страница и не се целосно штетно. IDIVIDI: - Вашата историја на пребарување и колачиња се складирани на вашиот компјутер . Колачиња, слична на историјата на пребарување или кеш меморијата на прелистувачот се траги на вашата интернет активност. Ова може да биде важно ако другите може да пристапите до вашиот компјутер. Ако сте со користење на заедничка компјутер, ви препорачуваме да на крајот го избришете информации за историјата на прелистување, кешот и cookies. Ако не знаете како да го направите на делот за помош на прелистувачот. IDIVIDI: - Може да го оневозможите колачињата, но некои сајтови нема правилно да функционира . Ако се грижите за вашата приватност, не може целосно да се оневозможи употребата на колачиња во делот на вашите подесувања. Тоа е можно дека некои делови од веб-сајт не може да функционира правилно.

Бизнис Тип на колачиња со цел Бизнис

- основните технички Cookies . Неопходно е да се движите на cookies или да останат поврзани насекаде. Ако го оневозможите е дека некои дел од веб-сајт не може да функционира правилно. IDIVIDI: - Колачиња прилагодување . Потребно е да се запамети одредени параметри на корисникот. За да избришете Бизнис -. Анализа Cookies Ние самите себеси и другите да ви помогне да се соберат информации за потеклото на корисниците и навигација во рамките на веб-сајт, со цел на статистичка анализа на користењето на интернет и да се подобри нивната структура и содржина. IDIVIDI: - Реклама Cookies . Користат да управуваат со реклами кои се појавуваат на интернет, одлучуваат за содржината или фреквенцијата на реклами. IDIVIDI: - Колачиња однесувањето рекламирање помогне да се соберат вашето прелистување навики да се создаде профил на интереси се користи за да ви покаже повеќе соодветни реклами Бизнис .. -. Колачињата за социјална споделување Овие колачиња се потребни за да се идентификуваат на социјалните мрежи и тоа ќе ви овозможи да ги споделат содржина.

Забелешка: Информациите кои се дадени е на 28 / Јуни / 2017 и Ве информираме дека со текот на времето не може да биде сеопфатна, иако оваа политика периодично колаче се разгледа Бизнис. Бизнис Како да се спречи употребата на колачиња и како да ги избришете колачињата Бизнис Бизнис Повеќето пребарувачи ви овозможуваат да го исклучите целосно колачиња. Генерално, исто така пребарувачи ви овозможуваат да ги избришете колачињата поврзани со веб-сајтови / специфични домени. За да го направите ова ќе треба да се консултираат помош на вашиот интернет пребарувач.